Ελληνικά English Russian

Οδοντιατρική Τεχνολογία Αιχμής

Χρήση νέων τεχνολογιών.

Η χρήση νέων τεχνολογιών γρήγορα μπορεί να αλλάξει την εμπειρία μας από την επίσκεψη στον οδοντίατρο. Η οδοντιατρική εξελίσσεται συνέχεια προσφέροντας καλύτερες οδοντιατρικές υπηρεσίες, με μικρότερο χρόνο παραμονής στο οδοντιατρικό κάθισμα και λιγότερο άγχος, πάντα με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Οι παρακάτω τεχνολογικές εφαρμογές χρησιμοποιούνται στην καθημερινή μας πράξη.

Τομογραφία κωνικής δέσμης CBCT, παρέχει γρήγορες και ακριβείς τρισδιάστατες εικόνες πολύ χρήσιμες στην διάγνωση και σχεδίαση θεραπείας σ όλα σχεδόν τα πεδία της οδοντιατρικής, προς όφελος του ασθενή.

Ενδοστοματικός σαρωτής, λαμβάνει τρισδιάστατες εικόνες των δοντιών που χρειάζονται οδοντοτεχνικές εργασίες, καταργώντας τον κλασσικό τρόπο αποτύπωσης με την χρήση αποτυπωτικών υλικών μέσα στο στόμα του ασθενή.

CAD/CAM τεχνολογία ρομποτικής σχεδίασης και κατασκευής προσθετικών εργασιών με καθοδήγηση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σχεδίαση χαμόγελου, ψηφιακή διαδικασία επέμβασης στο σχήμα, θέση, μορφή των δοντιών που συμμετέχουν στο χαμόγελο με στόχο να ικανοποιούνται οι προσδοκίες του ασθενή. Όλες οι πληροφορίες αποστέλλονται σε σύστημα CAD/CAM για την ολοκλήρωση του νέου χαμόγελου.

Βιομιμητική οδοντιατρική, νέα αντίληψη βασιζόμενη στους κανόνες της φύσης για αποκατάσταση των οδοντικών βλαβών με λιγότερη απώλεια οδοντικών ιστών. Η χρήση αποκαταστατικών υλικών νέας τεχνολογίας και η χρήση νέων πρωτόκολλων διαχείρισης των οδοντικών ιστών, εξασφαλίζουν ασφαλή, υγιή αποτελέσματα, με διατήρηση των φυσικών δοντιών , σε λιγότερο χρόνο και κόστος θεραπείας.

Βιολογικά αναγεννητικά υλικά οστού και μαλακών ιστών, με την χρήση συμπυκνωμάτων αίματος του ίδιου του ασθενούς σε μορφή στρώματος δικτύου ινικής πλούσιου σε αιμοπετάλια, αυξητικούς παράγοντες, κυτοκίνες και λευκοκύτταρα (L-PRF), πετυχαίνουν γρήγορη επούλωση και αναγέννηση οστικών και μαλακών ιστικών βλαβών στην εμφυτευματολογία, περιοδοντολογία και στοματογναθική χειρουργική.

Λέιζερ τεχνολογία, σπουδαία εφαρμογή στην οδοντιατρική με χρήση σ όλες τις θεραπευτικές πράξεις, χωρίς πόνο και ανάγκη αναισθησίας.

Αποστείρωση όλων των εργαλείων με αυτόκαυστο κλίβανο κλασματικής αποστείρωσης. Με την εναλλαγή θετικής και αρνητικής πίεσης υψηλής θερμοκρασίας ατμού κατορθώνεται η διείσδυση και στα σωληνωτά εργαλεία για ασφαλή αποστείρωση υψηλών απαιτήσεων.

Ενδοστοματική κάμερα, για λήψη εικόνων από δύσκολα στο μάτι σημεία όρασης. Οι εικόνες προβάλλονται σε οθόνη στην διάθεση του ασθενή και του ιατρού με σκοπό την επικοινωνία και αξιολόγηση της εικόνας.